Diskusprolaps

Kort forklaret er en diskusprolaps en lidelse, hvor du oplever smerte i den nederste del af ryggen samt udstrålende smerte i det ene ben.

Kontakt os endelig, hvis du sidder inde med spørgsmål i forbindelse med behandling af diskusprolaps

Behandling af diskusprolaps på Osteopatisk Klinik

Ved behandling af diskusprolaps er det meget vigtigt at gå i gang med hurtigst muligt at nedsætte trykket inde ved rygsøjlen, hvor disken trykker på nerven. Når det lykkedes, giver det en øjeblikkelig lindring af smerterne.

På Osteopatisk Klinik nedsætter vi trykket på nerven ved hjælp af ufarlige osteopatiske teknikker, der afslapper området i lænderegionen og styrker blodtilførslen til området omkring diskusprolapsen.

Desuden gør vi ved behandling af diskusprolaps ofte brug af akupunktur, som også er utroligt effektfuldt mod smerterne.

Læs mere om behandling med akupunktur her

Har du brug for behandling af diskusprolaps?

Du kan sagtens have smerter i lænden, uden at der er tale om en diskusprolaps. Men oplever du både lændesmerter og en strålende smerte ud i benet, kan det være tegn på en diskusprolaps, og så er det en god ide at søge behandling af diskusprolaps.

Disse tre små test kan give en indikation af, om du har diskusprolaps:

 1. Prøv at rejse dig op, og buk dig så langsomt og forsigtigt forover ned mod gulvet. Hvis det giver smerte i lænd og/eller ben, så er der risiko for, at du har en diskusprolaps.
 2. Rør ved dit ben og din fod: Har du følelsesløshed nogle steder i benet eller foden, når du rører? Følelsesløshed kan være et tegn på diskusprolaps.
 3. Rejs dig op igen. Prøv at gå rundt på tæerne og hælene. Hvis det giver dig problemer, og du ikke kan gå på hæl eller tæer, eller du ikke kan holde balancen, er der en øget risiko for, at du har en diskusprolaps.

Det er vigtigt at understrege, at har du ikke smerter, der stråler ud i dit ene ben, så har du sandsynligvis ikke en diskusprolaps.

Hvad er diskusprolaps?

Smerten ved en diskusprolaps opstår, fordi disken, som er det væv, der ligger imellem dine ryghvirvler nede i lænden, er revnet. Når disken er revnet, kan der opstå et pres på nerven i rygsøjlen, hvilket giver strålende smerter ned i benet.

Diskusprolaps forekommer oftest i lænden, men du kan også få en diskusprolaps i nakken.

Hvordan opstår en diskusprolaps?

Alle kan få en diskusprolaps, men statistisk set er problemet mest udbredt hos mænd i alderen 18 til 40 år.

Følgende faktorer kan øge sandsynligheden for, at du rammes af diskusprolaps:

 • Arvelig disponering
 • Tunge løft over en lang periode

Få den rigtige diagnose inden behandling af diskusprolaps

Har du lændesmerter, der skyldes en diskusprolaps, er det vigtigt at aflaste ryggen og undgå tunge løft.

Det er vigtigt at være 100 % klar over, om du har en diskusprolaps. Hvis du har mistanke om en diskusprolaps, bør du derfor kontakte din læge eller konsultere Osteopatisk Klinik, hvor vi er uddannet i diagnosticering og behandling af diskusprolaps.

Følgende faggrupper er uddannet i at stille diagnosen diskusprolaps:

 • Læge
 • Osteopat D.O
 • Fysioterapeut
 • Kiropraktor

Advarselssymptomer på en diskusprolaps

Hvis du oplever alle de symptomer, der er beskrevet ovenfor og desuden har et eller flere af nedenstående symptomer, så skal du kontakte din læge med det samme:

 • Nedsat kontrol af vandladning
 • Kraftnedsættelse i benet (kan slet ikke stå på hæl og tæer)
 • Strålende smerte på indersiden af begge ben
Ring op Tlf. 39 40 10 40