Hvad er akupunktur?

Udviklet over mange tusind år

Akupunktur er en medicinsk behandlingsmetode, der er mange tusind år gammel. Behandlingen med nåle, der sættes på bestemte punkter i kroppen, stammer fra Asien, og der er fundet sikre tegn på, at man kendte akupunkturpunkterne i Kina for 4000 år siden.

Nåle og energibalance

Behandlingen foregår ved, at der sættes sterile nåle forskellige steder i kroppen. Nålene rammer bestemte punkter, hvilket er med til at genoprette kroppens energibalance, da nålene går ind og stimulerer kroppens energibaner, også kaldet meridianerne. I den traditionelle kinesiske behandling er brug af nåle med til at forbedre livskvaliteten, forebygge sygdom og genetablere kroppens balance.

Udbredt i hele verden

På baggrund af de erfaringer og resultater behandlingen gennem årene har kunnet fremvise, er den vestlige lægevidenskab efterhånden også blevet interesseret i at anvende denne behandlingsform. På mange hospitaler verden over indgår akupunktur derfor i patientbehandlingen. Faktisk har forskning vist, at akupunktur er en yderst effektiv behandlingsform i forhold til rygsmerter.

Uddannet i hele verden

På Osteopatisk Klinik har vi haft stor succes med at inddrage akupunktur i behandlingen med osteopati. Osteopat, Olivar Frederiksen, har foruden løbende uddannelse i Danmark også modtaget undervisning i teknikken i både Cuba og Vietnam, hvor akupunktur og alternativ medicin er meget udbredt.

Læs mere om akupunktur behandling her.

Ring op Tlf. 39 40 10 40