Skinnebensbetændelse

Skinnebensbetændelse opstår ofte ved overbelastning og træning på hårdt underlag, fx løbetræning.

Du har muligvis skinnebensbetændelse, hvis du oplever smerte i skinnebenet, efter at du har trænet eller dyrket anden form for aktivitet.

Kontakt os endelig, hvis du har mistanke om skinnebensbetændelse, så vi kan tale om mulighederne for behandling

Behandling af skinnebensbetændelse

Den mest effektive måde at behandle skinnebensbetændelse på er ved at skabe øget blodgennemstrømning til det betændte område.

På Osteopatisk Klinik behandler derfor skinnebensbetændelse med specielle osteopatiske teknikker og ved hjælp af akupunktur, samtidig med at vi sørger for at afspænde bestemte muskelgrupper i benet samt den nedre del af ryggen, da nerveforsyningen til det betændte område kommer derfra.

Hvad er skinnebensbetændelse?

Skinnebensbetændelse er en tilstand, hvor du oplever smerte på indersiden af skinnebenets kant. Smerten opleves typisk under og efter fysisk aktivitet. Ved alvorligere tilfælde af skinnebensbetændelse kan der også opleves smerte ved hvile.

Skinnebensbetændelse er en tilstand, vi ofte ser på klinikken. Det har sikkert noget at gøre med, at der er mange, der jævnligt tager løbeskoene på. Løbere er nemlig den gruppe, der oftest rammes af skinnebensbetændelse.

Har du skinnebensbetændelse?

Du har muligvis skinnebensbetændelse, hvis du oplever smerte, efter at du har trænet eller dyrket anden form for fysisk aktivitet.

Du kan prøve at trykke ind på indersiden af kanten af skinnebenet med din tommelfinger, og hvis du kan fremprovokere smerte, så burde du nok blive undersøgt for skinnebensbetændelse.

Hvordan opstår skinnebensbetændelse?

Skinnebensbetændelsen opstår simpelthen på grund af overtræning eller på grund af en dårlig blodgennemstrømning til området ved skinnebenet.

Det vores erfaring, at mange, der lider af skinnebensbetændelse, også har problemer med lænden i mindre eller større grad.

Hvad kan du gøre for at undgå skinnebensbetændelse?

Hvis du er løber, kan du:

  • prøve at lege med at løbe lidt mere forfoden. Det vil sige, at du skal lande med næsten flad fod, med lidt fokus på forfoden, når du løber.
  • strække musklerne ved skinnebenet, hvilket også kan lindre smerten.

Oplever du problemer med smerter ved skinnebenet, og har du mistanke om skinnebensbetændelse, er du altid velkommen til at ringe og få en snak med os om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Ring op Tlf. 39 40 10 40