Slidgigt

Hos Osteopatisk Klinik har vi fokus på osteopatisk behandling af slidgigt, og vi beskæftiger os ofte med klienter, der er plaget af slidgigt.

I mange tilfælde vil du opleve at være smertefri efter en osteopatisk behandling af slidgigt.

Du er altid velkommen til at kontakte klinikken om mulighederne for osteopatisk behandling af slidgigt

Osteopatisk behandling af slidgigt

Osteopatisk behandling af slidgigt handler om at nedsætte betændelsestilstanden og reducere smerter og stivhed, der opstår som følge af slidgigt.

Men hvad så med selve slidgigten – altså den nedslidte brusk?

Den nedslidte brusk kan desværre ikke sådan lige genoprettes, men vi kan helt sikkert dæmpe dine smerter og stivheden i dine led med osteopatisk behandling af slidgigt. Det er nemlig helt sikkert, at jo mindre inflammeret, betændt og hævet dit led er, jo større sandsynlighed er der for en bedring af din tilstand.

Med osteopatisk behandling af slidgigt fokuserer vi derfor på at mindske inflammation, betændelse og hævelse. Det sker blandt andet, når vi øger blodtilførslen til de angrebne områder med brug af særlige osteopatiske artikulationsteknikker. Det er vores erfaring, at en bedre gennemstrømning omkring leddet mindsker symptomerne, og dermed genoprettes leddets bevægelse.

I forbindelse med behandling af slidgigt bruger vi også tid på at vejlede dig, så du får de bedste redskaber selv til at reducere smerter og ubehag.

Hvis du sidder med nogle spørgsmål, du ikke får besvaret her på siden, er du naturligvis altid meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende samtale om osteopatisk behandling af slidgigt

Hvad er slidgigt?

Slidgigt er en ret almindelig lidelse, der dog er mest udbredt hos den ældre del af befolkningen. Ved slidgigt er problemet kort fortalt, at brusken i dine led er svækket.

Inde i alle kroppens led findes brusk, hvis funktion er at sikre, at de knogler, der er samlet i leddet, kan bevæge sig med mindst mulig modstand imod hinanden.

Når brusken svækkes, som det er tilfældet ved slidgigt, vil leddet hæve op, og der vil dannes en betændelsestilstand, som medfører smerter og nedsat bevægelighed i det berørte område. Det er denne betændelsestilstand, som vi har fokus på ved osteopatisk behandling af slidgigt.

Hvordan ved du, om du har slidgigt?

Hvis du er ramt af slidgigt, kan du føle smerte og stivhed i det berørte område, fx når du rejser dig fra stolen eller sengen. Det kan altså være smertefuldt at få kroppen i gang efter hvile, men smerterne forsvinder ofte, når du får varmet leddet op.

Ved en omfattende slidtage i brusk og led, kan der dog også være smerter om natten, når du er stilleliggende.

De generelle symptomer på slidgigt er:

 • Smerte
 • Ømhed
 • Stivhed
 • Hævelse omkring leddet
 • Skurren i leddet ved bevægelse.

Slidgigt ses lidt hyppigere hos kvinder end hos mænd, og det kan starte så småt i 40-års alderen. I mange tilfælde opdages slidgigten dog først i 50-års alderen, da smerterne bliver værre, jo ældre man bliver.

Du kan altså have været ramt af slidgigt, længe før du oplever store smerter og dermed får stillet diagnosen.

Hvordan opstår slidgigt?

Vi ved ikke præcis, hvad der forårsager slidgigt, men vi ved noget om, hvad der kan fremprovokere det.

Herunder ses en liste over ting, der kan være medvirkende til, at der udvikles slidgigt:

 • Tidligere skader
 • Overvægt
 • Fysisk inaktivitet
 • Arvelighed
 • Alder

Hvad kan du selv gøre, hvis du lider af slidgigt?

Er du ramt af slidgigt, er det vigtigt at forsøge at øge blodgennemstrømningen til leddet for at reducere smerter og stivhed i det berørte område. Hvordan gør du så det…?

Listen herunder indeholder nogle forslag, som kan hjælpe dig til en bedre blodgennemstrømning:

 • Sauna
 • Svømning
 • Cykling
 • Kostvejledning
 • Vægttab
 • Tilskud af vitaminer og mineraler kan også have en positiv virkning.

Da øvelsernes effekt er afhængig af, hvor og i hvilket omfang du er ramt af slidgigt, er det altid en god ide at konsultere en behandler med stor viden om lidelsen.

På Osteopatisk Klinik er vi altid klart til en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med osteopatisk behandling af slidgigt.

Ring op Tlf. 39 40 10 40