Springerknæ

Hvad er springerknæ?

Springerknæ er en lidelse, der forårsager smerte lige under knæskallen, hvor senen fra dit lår hæfter på skinnebenet.

Springerknæ er en overbelastningsskade, der opstår som følge af fysisk aktivitet, og skaden ses oftest i forbindelse med sportsgrene, hvor der praktiseres løb og spring.

Hvordan ved du, om du har springerknæ?

Hvis du har springerknæ, vil du opleve smerte lige under knæskallen. Smerten  opstår fortrinsvis, når du er fysisk aktiv.

Du kan desuden opleve nedsat bevægelighed af knæleddet og hævelse omkring knæet.

Hvordan opstår springerknæ?

Springerknæ er en overbelastningsskade, der opstår i knæet, hvor lårmuskulaturens sene sidder fast på skinnebenet. Skaden ses ofte hos mennesker, der er aktive inden for sportsgrene som fx fodbold, tennis, løb og håndbold. Springerknæ kan dog også opstå uden at være et resultat af stor sportslig aktivitet.

Hvad kan du evt. selv gøre for at forhindre springerknæ?

Det bedste, du kan gøre, hvis du lider af springerknæ, er at udvise forsigtighed, når du træner. Desuden er det altid værd at overveje, om ikke du skal søge behandling for din lidelse. Selvom du oplever en bedring af smerterne, når dine muskler bliver varme, så er det ikke et tegn på, at du bare kan træne videre på fuld styrke.

Det er karakteristisk for springerknæ, at du føler smerte, lige når du begynder din træning. Når du så er varmet op, mindskes smerterne som regel. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at skaden ikke forsvinder, selvom smerterne føles mindre.  Derimod kan fortsat træning gøre problemet værre.

Grunden til, at du ofte vil opleve en bedring i forhold til smerterne, når du først er varmet op, er, at træningen øger blodgennemstrømningen. Derved bliver musklens hæftelse til skinnebenet for en stund mere smidig, men smerterne vil returnere, når musklen igen bliver kold.

Lider du af springerknæ, skal du aldrig standse din træning helt. Du skal derimod nedsætte aktivitetsniveauet. Forskning har desuden påvist, at korrekt udført squat-øvelser kan være effektfuld øvelse mod symptomer på springerknæ.

Hvordan kan Osteopatisk Klinik hjælpe?

På Osteopatisk Klinik har vi opbygget vores behandlingsmetoder gennem mange års erfaring med behandling af sports- og overbelastningsskader. Vi har fundet frem til, at den mest effektive metode til at behandle springerknæ er at skabe øget blodgennemstrømning til senen under knæet samt at frigøre lænden for eventuelle spændinger. Det er vigtigt at fjerne spændingerne i lænden, da nervesystemet, som udgår fra de nedre lændehvirvler, fortsætter ned til knæ og skinneben.

Vi behandler springerknæ med specielle artikulationsteknikker, der er en del af det osteopatiske behandlingsfelt. Derudover bruger vi også ofte akupunktur i behandlingen, idet vi ved hjælp af nålene kan  stimulere blodgennemstrømningen og ikke mindst lymfen. Lymfen er den del i kroppen, der fjerner affaldsstofferne i kroppen, og det er en stor fordel af mindske disse, hvis man skal komme springerknæet til livs.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har mistanke om, at du lider af springerknæ, eller hvis diagnosen allerede er stillet, og du ønsker behandling af problemet.

[book_an_appointment id=”510″]

Ring op Tlf. 39 40 10 40