Springerknæ

Springerknæ er en overbelastningsskade, der opstår som følge af fysisk aktivitet. Skaden ses oftest i forbindelse med sportsgrene, hvor der praktiseres løb og spring.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har mistanke om, at du lider af springerknæ, eller hvis diagnosen allerede er stillet, og du ønsker osteopatisk behandling af springerknæ.

Osteopatisk behandling af springerknæ

På Osteopatisk Klinik har vi opbygget vores behandlingsmetoder til osteopatisk behandling af springerknæ gennem mange års erfaring med behandling af løbeskader, sports- og overbelastningsskader.

Vi har fundet frem til, at den mest effektive metode til osteopatisk behandling af springerknæ er at skabe øget blodgennemstrømning til senen under knæet samt at frigøre lænden for eventuelle spændinger. Det er vigtigt at fjerne spændingerne i lænden, da nervesystemet, som udgår fra de nedre lændehvirvler, fortsætter ned til knæ og skinneben.

Vi udfører osteopatisk behandling af springerknæ med specielle artikulationsteknikker, der er en del af det osteopatiske behandlingsfelt.

Derudover bruger vi også ofte akupunktur i behandlingen, idet vi ved hjælp af nålene kan stimulere blodgennemstrømningen og ikke mindst lymfen. Lymfen fjerner affaldsstofferne i kroppen, og det er en stor fordel af mindske disse, hvis vi via osteopatisk behandling af springerknæ skal komme problemet til livs.

Hvordan ved du, om du har springerknæ?

Springerknæ er en lidelse, der forårsager smerte lige under knæskallen, hvor senen fra dit lår hæfter på skinnebenet.

Hvis du har springerknæ, vil du opleve smerte lige under knæskallen. Smerten opstår fortrinsvis, når du er fysisk aktiv. Du kan desuden opleve nedsat bevægelighed af knæleddet og hævelse omkring knæet.

Hvordan opstår springerknæ?

Springerknæ er en overbelastningsskade, der opstår i knæet, hvor lårmuskulaturens sene sidder fast på skinnebenet.

Skaden ses ofte hos mennesker, der er aktive inden for sportsgrene som fodbold, tennis, løb og håndbold. Springerknæ kan dog også opstå uden at være et resultat af stor sportslig aktivitet.

Hvad kan du gøre, hvis du har springerknæ?

Det bedste, du kan gøre, hvis du lider af springerknæ, er at udvise forsigtighed, når du træner. Desuden er det altid værd at overveje, om ikke du skal søge behandling for din lidelse.

Selvom du oplever en bedring af smerterne, når dine muskler bliver varme, så er det ikke et tegn på, at du bare kan træne videre på fuld styrke.

Det er karakteristisk for springerknæ, at du føler smerte, lige når du begynder din træning. Når du så er varmet op, mindskes smerterne som regel. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at skaden ikke forsvinder, selvom smerterne føles mindre.  Derimod kan fortsat træning gøre problemet værre.

Grunden til, at du ofte vil opleve en bedring i forhold til smerterne, når du først er varmet op, er, at træningen øger blodgennemstrømningen. Derved bliver musklens hæftelse til skinnebenet for en stund mere smidig, men smerterne vil returnere, når musklen igen bliver kold.

Lider du af springerknæ, skal du aldrig standse din træning helt. Du skal derimod nedsætte aktivitetsniveauet. Forskning har desuden påvist, at korrekt udførte squat-øvelser kan være effektfulde mod symptomer på springerknæ.

Ring op Tlf. 39 40 10 40