Tennisalbue

Osteopatisk Klinik kan vi hjælpe dig med ostepatisk behandling af tennisalbue.

Osteopatisk behandling af tennisalbue

I arbejdet med osteopatisk behandling af tennisalbue anvender vi forskellige osteopatiske teknikker, der fremmer blodgennemstrømningen i armen og bidrager til at fjerne de affaldsstoffer, der sidder i vævet omkring albuen.

Samtidig anvender vi ofte akupunktur, der giver en øget blodgennemstrømning i armen.

Hvad er tennisalbue?

Tennisalbue (Epicondylitis lateralis humeri) er kort fortalt en lidelse, der giver smerter på ydersiden af underarmen.

Smerterne kan mærkes ved knoglefremspringet tæt ved albuen, og de kan stråle ned mod hånden, eller i sjældnere tilfælde op mod overarmen. Lidelsen skyldes, at der er opstået en inflammation og/eller en betændelsestilstand uden bakterier i musklen og  på det sted, hvor senen hæfter til knoglen.

Har du tennisalbue?

Tennisalbue rammer langt fra kun tennisspillere. Tennisalbue opstår ved gentagende, ensformige bevægelser af musklen på ydersiden af underarmen.

Smerterne kommer langsomt snigende omkring knoglefremspringet, og det kan gøre ondt at bruge albuen, eller når du trykker på musklen lige ved knoglefremspringet ved albuen.

Sådanne ensformige bevægelser ses eksempelvis ved fabriksarbejde, inden for visse idrætsgrene, heriblandt tennis, og ved ensformig brug af værktøj.

Hvad kan du selv gøre for at forbedre en tennisalbue?

Hvis du lider af tennisalbue, skal du holde armen i ro, så vidt det er muligt, og undgå at fremprovokere smerten for meget.

Du kan også lave strækøvelser af selve musklen. Albuestøttebind har også vist sig effektfuldt for nogle, når de arbejder.

Da tennisalbue er en lidelse, der ubehandlet kan vare fra 2-12 måneder, anbefales det at opsøge behandling for problemet. Det kan være hos læge eller akupunktør, eller du kan søge osteopatisk behandling af tennisalbue hos en osteopat.

Du er altid velkommen til at kontakte klinikken, hvis du har spørgsmål til osteopatisk behandling af tennisalbue.

Ring op Tlf. 39 40 10 40