Bækkenløsning

Bækkenløsning

Har du problemer med smerter i bækkenet eller bækkenløsning?

På Osteopatisk Klinik har vi stor erfaring med behandling af bækkenløsning med osteopati. Vi anvender også akupunktur og teknikker fra body-sds i behandlingen.

Læs mere om Osteopatisk Klink eller kontakt os i dag

Behandling af bækkenløsning med osteopati

Ved behandling af bækkenløsning med osteopati er der fokus på at behandle SI-leddet. Det er et led, der forbinder hofteben med korsben. Desuden er der fokus på behandling af de muskler og ligamenter, der befinder sig i området.

I behandling af bækkenløsning med osteopati benytter vi os af viden inden for:

Der er fokus på at forbedre blodgennemstrømningen og nerveforsyningen til området omkring korsbenet.

En vigtig del af behandlingen er også at finde andre låsninger i kroppen. De kan i forbindelse med bækkenløsning sidde op langs rygsøjlen og helt op i nakken.

Det er altså vigtigt at være opmærksom på hele rygsøjlen og ikke kun bækkenet, når der arbejdes med behandling af bækkenløsning med osteopati.

Ring endelig til os, hvis du sidder inde med yderligere spørgsmål i forbindelse med smerter i bækkenet eller behandling af bækkenløsning med osteopati: Kontakt og tidsbestilling

Hvad er bækkenløsning?

Bækkenet består af tre knogler – to hofteben og et korsben. Smerterne ved bækkenløsning opstår blandt andet omkring SI-leddet, som ligger imellem korsbenet og hoftebenet.

Ved graviditet bliver bevægeligheden af alle led i bækkenet forandret på grund af naturlige, hormonelle påvirkninger fra hormonet relaxin, og leddene bliver dermed mere fleksible.

Det betyder samtidig, at leddene lettere ”går ud af led”, hvilket kan gøre voldsomt ondt og være yderst invaliderende. Det er denne tilstand, der kaldes bækkeløsning.

Hvordan ved du, om du har bækkenløsning?

Ca. halvdelen af alle gravide oplever på et tidspunkt i løbet af deres graviditet smerter i bækkenet.

Smerterne kan variere meget fra person til person, men typisk kan der forekomme:

  • Smerter i/omkring bækkenet
  • Lændesmerter
  • Strålende smerter foran lyskeområdet eller ned på bagsiden af låret
  • Smerter ved aktivitet eller ved stående position
  • Smerter ved at gå på trapper/eller at rejse sig

Hvordan opstår bækkenløsning?

Det vides ikke med sikkerhed, hvorfor bækkenløsning opstår, men det handler formentlig om, at kvinder under graviditeten producerer hormonet relaxin.

Relaxin er et hormon, der får ligamenterne til at være mere fleksible, hvilket er nødvendigt, når en kvinde skal føde. Ligamenterne er det væv, der holder leddene sammen, og når disse bliver mere fleksible, påvirker det leddene, og der kan opstå smerter.

Bækkenløsning rammer ofte kvinder, der i deres arbejde står og går meget og har fysisk belastende jobs, såsom ekspedienter, pædagoger og sygehuspersonale.

Hvad kan du gøre for at undgå bækkenløsning?

Der er flere ting, du selv kan gøre for at lindre og forebygge symptomerne ved bækkeløsning. Varmtvandsgymnastik, pilates, øvelser fra en fysioterapeut og ændring af dine arbejdsforhold kan være en stor hjælp i hverdagen.

Ved bækkenløsning er det dog også vigtigt, at du søger behandling, da smerterne ellers kan blive kroniske. Der er også den mulighed, at det vil mindske smerterne ved selve fødslen, at dit bækken sidder ordentligt på plads.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til klinikken: Kontakt og tidsbestilling

Ring op Tlf. 39 40 10 40