Migræne

Hvad er migræne?

Migræne er en form for hovedpine, der viser sig ved at være halvsidig og pulserende i sit smerteudtryk. Det vil sige, at migrænen i modsætning til almindelig hovedpine ikke føles i hele dit hoved. Smerten er derimod koncentreret i den ene side og føles som en bankende smerte. Ved migræne oplever du også ofte meget kraftig lys- og lydfølsomhed samt kvalme.

Migræne kan være med eller uden aura.

Aura er en form for forvarsling af selve hovedpinen, og den kan vare fra minutter til en halv time. Der findes tre typer af forvarsling på et migræneanfald:

  • Synsforstyrrelser er den hyppigst forekommende aura. Synsforstyrrelserne viser sig som flimrende og lysende figurer i dit synsfelt.
  • Du kan også opleve en prikkende eller snurrende fornemmelse i dine fingre og op gennem armene.
  • Mere sjældent forekommer forbigående svimmelhed og talebesvær.

Hvordan ved du, om du har migræne?

For at din hovedpine har karakter af migræne, skal du have minimum to af følgende symptomer:

  • Hovedpinen varer fra 5-72 timer
  • Pulserende smerter
  • Halvsidig hovedpine
  • Lysfølsomhed eller lydfølsomhed
  • Kvalme/opkast
  • Smerterne forværres ved fysisk aktivitet

Hvordan opstår migræne?

Det vides ikke præcis, hvad migræne kommer af, men der er påvist en vis form for arvelighed.

Hvis du lider af migræne, vil det ofte være bestemte fødevarer eller andre faktorer som fx rygning og alkohol, der kan fremprovokere et anfald.

Hvad kan du evt. selv gøre for at forhindre migræne?

For at undgå anfald af migræne skal du blive klogere på, hvad der fremkalder et anfald hos dig.

Visse fødevarer kan have tendens til at fremkalde migræne. Det gælder fx vin, chokolade, lakrids og kaffe. Alkohol og rygning kan også være med til at fremprovokere hovedpinen. Op til menstruation er der også mange, som  oplever migræneanfald.

For at få et overblik over hvorfor og hvornår anfaldene opstår, er det altid en god ide at føre en dagbog over dine migræneanfald.

Hvordan kan Osteopatisk Klinik hjælpe?

Mange migræneramte har ofte nakkesmerter samt ømme og stive muskler. Desuden lider de også tit af smerter længere nede i rygsøjlen. Mange er dog ikke opmærksomme på disse problemer og forbinder dem ikke med migrænen, da vi mennesker ofte er gode til at vænne os til stive rygge og ømme nakker.

På klinikken har vi fundet frem til en effektiv metode, der kan fjerne eller som minimum kontrollere din migræne. Ved behandling af migrænen lægger vi nemlig vægt på at fjerne de føromtalte spændinger i ryg og nakke samt at øge den generelle blodgennemstrømning i kroppen. Derved styrker vi kroppens egen mekanisme til at håndtere den dysfunktion i kroppen, der fremkalder hovedpinen.

Derudover har vi igennem årene haft mange migræneramte klienter på briksen, og denne erfaring gør, at vi hurtigt kan anbefale naturprodukter og vitamintilskud, som også kan mindske symptomerne og antallet af gange, du rammes af migræneanfald.

Ring til os i dag og lad os få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.

[book_an_appointment id=”510″]

Ring op Tlf. 39 40 10 40