Piskesmæld

Hvad er piskesmæld?

Piskesmæld forekommer i nakkeregionen og kan beskrives som en form for forstuvning af nakken. Alt afhængig af skadens omfang kan flere områder i nakken være beskadiget, fx  muskler, sener, nerver og led.

Hvordan ved du, om du har piskesmæld?

Symptomerne på piskesmæld er smerter og stivhed i nakken. Hvis du har været ude for en ulykke og har fået piskesmæld, vil du i dagene efter ulykken ofte få flere af nedenstående symptomer:

Hvis du oplever føleforstyrrelse eller besvær ved at styre dine arme, skal du opsøge læge.

Hvordan opstår piskesmæld?

Piskesmæld er som regel et resultat af en påkørselsulykke, men tilstanden kan også forekomme efter andre ulykker, fx fald, slag mod hovedet eller kraftige vrid i kroppen.

Hvad kan du evt. selv hvis du har mistanke om piskesmæld?

Som udgangspunkt er det  meget vigtigt at finde ud af, om du har fået et piskesmæld. Der skal altså stilles en diagnose. Det kan vi på Osteopatisk Klinik i Hellerup hjælpe med at diagnosticere. Du kan også opsøge din egen læge.

Hvis du har mistanke om piskesmæld, er det vigtigt, at du holder nakken i ro. Du kan evt. benytte dig af lidt kuldepåvirkning fra fx frosne ærter. Pak posen ind i et viskestykke og læg den på nakken, hvis skaden lige er opstået.

Derudover er det bedst at ligge ned, da du i liggende tilstand ikke belaster musklerne i nakken lige så meget, som når du står op. Desuden er det vigtigt at give kroppen hvile.

Hvordan kan Osteopatisk Klinik hjælpe?

Hos Osteopatisk Klinik diagnosticerer vi et piskesmæld igennem en grundig manuel undersøgelse af nakken og ved hjælp af spørgsmål om ulykkens art.

Hvis vi vurderer, at det er sikkert at fortsætte med konkret behandling af skaden, starter vi med det samme en forsigtig behandling op.  Det er nemlig vores erfaring, at det at påbegynde behandlingen hurtigst muligt er essentielt for at nedsætte skadens omfang ved piskesmæld.

Behandlingen foregår ved, at vi forsigtigt behandler nakken med specifikke osteopatiske afspændingsteknikker, som anvendes ved piskesmæld. Denne behandling afspænder muskler, led, ligamenter og sener i nakken, så der kan komme en bedre blodforsyning til det skadede område, der altid er meget anspændt ved piskesmæld.

Derudover er der også ofte brug for en behandling af det chok, kroppen har været ude for i forbindelse med ulykken. Til denne del af behandlingen bruges blandt andet akupunktur. Det giver en bedre gennemstrømning af blodet og lymfen, hvilket er utrolig vigtigt for hurtigt at forbedre kroppens tilstand. Det er desuden vores erfaring, at den stress, der efter en ulykke kan eksistere i kroppen kan reduceres kraftigt ved hjælp af en blanding af osteopati og akupunktur.

Hvis du skulle have spørgsmål angående dit problem, er du altid velkommen til at ringe og få en snak med os.

[book_an_appointment id=”510″]

Ring op Tlf. 39 40 10 40