Behandling af stress

Behandling af stress

Behandling af stress

Stress og fysiske problemer

Mange glemmer at fokusere på stress og psykisk belastning i forbindelse med fysiske problemer som fx nakke- og rygsmerter, men årsagen til smerterne kan nogle gange findes ved at ændre fokus.

Osteopatisk Klinik arbejder vi med fokus på hele kroppen og på både fysiske og psykiske årsager til smerter. Vi har derfor også fokus på både dit mentale overskud og dine fysiske smerter, når vi arbejder med behandling af stress.

Fysiske symptomer på stress og psykisk belastning

Din krop er i en periode i stand til at klare en psykisk og fysisk presset hverdag, men hvis en sådan tilstand fortsætter i en længere periode, bliver kroppen belastet af at være under pres.

I sådanne situationer mister du din energi, immunforsvaret bliver dårligere, overskuddet forsvinder, og langsomt begynder du at føle sig træt og uoplagt i hverdagen. Dette skaber yderligere stress i kroppen og kan starte en ond cirkel, som kan være svær at bryde selv. Så begynder smerterne at dukke op, og de fortæller, at kroppen har brug for en pause.

Symptomerne på stress og psykiske problemer kommer altså ofte snigende, når kroppen er under pres. Det kan fx være hovedpine, forstoppelse, rygsmerter, smerter i nakken og hævede ben.

Hvordan påvirker stress din krop?

Stress øger produktionen af bl.a. adrenalin og kortison fra binyrene. Denne stressreaktion sætter dig i stand til at håndtere og tilpasse dig kortvarige belastninger, farer, trusler og udfordringer. Kroppen reagerer rent fysiologisk altid på samme måde, uanset hvilken stresspåvirkning den udsættes for.

Kroppen kender altså ikke forskel på stress i forbindelse med fare eller stress på arbejdet, og derfor bliver kroppen i stresssituationer drænet for energi forholdsmæssigt hurtigt.

Er du stresset i længere perioder, tærer du derfor på på kroppens ressourcer. Hvis ikke kroppen får lov til at hvile sig og restituere, kan der opstå længerevarende (kronisk) stress, der kan føre til fysiske problemer som nakke- eller rygsmerter.

Hvordan kan osteopati afhjælpe fysiske symptomer på stress?

For at forstå hvordan en osteopat arbejder med problemet, må du først forstå en smule af menneskets fysiologi.

Ved stresspåvirkning sker følgende fysiologiske reaktioner :

  • Smerteoplevelsen hæmmes.
  • Glykose og fedtsyrer frisættes i blodbanen og dirigeres til musklerne, som følge deraf får musklerne mere energi.
  • Musklerne spændes.
  • Hjertet slår hurtigere, og blodtrykket og vejrtrækningen stiger, så kroppen får mere ilt og styrke.
  • Fordøjelsen og immunsystemmet går i dvale, da blodet omdirigeres primært til musklerne.

For at behandle disse reaktioner arbejder osteopaten med at afspænde musklerne for at få en bedre blodgennemstrømning. Derudover arbejdes der med nakken og lænden, hvilket via centralnervesystemet påvirker fordøjelsen.

Tre behandlingsformer i én behandling

På Osteopatisk Klink gør vi brug af tre forskellige behandlingsformer i arbejdet med behandling af stress.

På klinikken arbejder vi med en særdeles effektiv kombination af:

Kontakt klinikken

Kontakt Osteopatisk Klinik for mere information om, hvordan vi kan hjælpe dig, hvis du lider af stress:
Ring på tlf. 39 40 10 40 for en uforpligtende samtale om behandling af stress.
Ring op Tlf. 39 40 10 40