Løbeskader

Løbeskader

Løbeskader

Når vinteren slipper sit tag, og de første tegn på forår viser sig, bliver mange motiverede til at snøre løbeskoene og komme i gang med løbetræningen under den forårsblå himmel.

Det er dog vigtigt, at du ikke lader dig rive alt for meget med af forårsstemningen og kommer til at starte for hårdt ud, da det kan føre til løbeskader. Skån dig selv for overbelastningsskader ved at starte langsomt op – og husk at strække ud bagefter!

loebeskaderVi kender jo alle disse gode, gamle råd, men de er stadig effektive og giver dig de bedste muligheder for at komme i topform – hvad enten du skal slå din egen rekord til forårets og sommerens motionsløb rundt omkring i landet, eller du bare skal kunne gennemføre tre kilometer i roligt tempo i den forårsgrønne skov.

Skulle uheldet alligevel være ude, og du får en akut skade som en fx en fibersprængning eller et vrid i ankel eller knæ, så er det vigtigt at behandle skaden ud fra R.I.C.E-princippet.

Hvad er R.I.C.E?

R – rest
I – ice
C – compression
E – elevation

Får du en skade, er det vigtigt, at du skåner, det skadede område.
Behandling med is bør foregå i de første 5-6 timer efter, at skaden er sket. Sørg for at køle det skadede område et kvarter hver time.
Læg tryk på det hævede område ved hjælp af et elastikbind.
Hæv det skadede område 30 cm eller mere over hjertehøjde.

Forkort din skadesperiode betydeligt

Osteopatisk Klinik kan vi allerede efter første behandling reducere din skadesperiode betydeligt med osteopatisk behandling, så du undgår lange pauser i din træning. Det kræver dog, at behandlingen påbegyndes hurtigst muligt efter, at skaden er sket.
Vi har gode resultater med at behandle de mest almindelige løbeskader; overbelastning, vrid i ankler og knæ, forstuvning, løberknæ, skinnebensbetændelse og springerknæ ved hjælp af en kombination af osteopati, body-sds og akupunktur.
Ring op Tlf. 39 40 10 40