Stress og osteopati

Stress og osteopati

Stress og osteopati

I en travl og hektisk hverdag er mange mennesker afhængige af en eller anden form for stof, der får kroppen til at reagere, så vi kommer op i gear og kan yde lidt ekstra. Vi ved godt, at disse stoffer ikke er gode for vores krop, men vi tænker ikke over det. Vi gør det bare, fordi kroppen har brug for det. Det bliver et dagligt mønster…

Har du overvejet…

  • Hvor mange kopper kaffe skal der til, før du er i højeste gear om morgenen?
  • Hvor meget sukker skal der til, før du præsterer om eftermiddagen?
  • Hvor meget adrenalin skal der pumpes rundt i din krop, for at du yder dit bedste i en presset situation?
  • Hvor ofte må du tage en hovedpinepille for at slippe af med hovedpine og spændinger i nakke og ryg?

Stress øger vores adrenalinproduktion

Stress øger produktionen af bl.a. adrenalin. Denne reaktion sætter os i stand til at håndtere og tilpasse os kortvarige belastninger, farer, trusler og udfordringer.

En kortvarig stressreaktion kan altså få os til at yde noget ekstra. Dette kan måske være baggrunden for, at mange sammen med kaffen og chokoladen ofte er afhængige af den adrenalin, der pumpes rundt i vores krop i en presset hverdag med mange opgaver.

Stress tærer på kroppens ressourcer

Men bagsiden af medaljen er, at kroppen i stressede situationer drænes for energi ret hurtigt. Er du stresset i længere perioder, tærer du derfor på kroppens ressourcer.

Hvis ikke kroppen får lov til at restituere, kan der opstå en mere kronisk stresstilstand, der kan føre til fysiske problemer som nakke- eller rygsmerter, der igen kan føre til, at du må tilføre din krop smertestillende piller for at kunne yde optimalt.

Er du stresset?

Kroppen er i en periode i stand til at klare en psykisk og fysisk presset hverdag. Hvis denne tilstand fortsætter i længere tid, bliver kroppen dog belastet, hvilket kan føre til følgende symptomer:

Slip stress og smerter fri

Kan du nikke genkendende til nogle af ovenstående symptomer, så har din krop måske været under pres for længe.

Ved hjælp af osteopati, body-sds og akupunktur kan kroppen stimuleres ved at blodgennemstrømningen øges til de organer, der er under pres i en stresssituation. Det drejer sig bl.a. om binyrer, lunge, hjerte, tyktarm og mavesæk. Stimuleringen af de nævnte organer hjælper kroppen tilbage i balance, således at symptomerne forsvinder, og energien vender tilbage.

Få hjælp til at bekæmpe stress på Osteopatisk Klinik

Har du brug for hjælp til at slippe stress og smerter fri, så kontakt Osteopatisk Klinik for en uforpligtende samtale på tlf. 39401040.

Ring op Tlf. 39 40 10 40